April 30, 2016

Comunicat Final proiect

La finalul lunii Aprilie 2016 s-a incheiat implementarea proiectului Sansă si Provocare –Imbunătătirea serviciilor sociale oferite victimelor traficului de persoane finanțat prin Fondul ONG in Romania, Granturile SEE 2009 -2014. Proiectul a fost coordonat de către Asociatia Pro Refugiu în parteneriat cu Pro Sentret Norvegia si ONG-urile locale din România Asociatia Global Help, Fundatia People to People, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii. Proiectul a beneficiat si de sprijinul in calitate de parteneri asociati ai organizatiei Betania si Directiilor Generale de Asistență Socială si Protectia Copilului din judetele Dâmbovita, Galati, Bacău, Iasi, Mures,Sibiu, Teleorman.
Pe durata celor 2 ani de proiect au fost implementate multiple activităti al căror obiectiv final a constat in imbunătătirea serviciilor de asistentă acordate victimelor traficului de persoane. Anul 2014 a fost alocat unui studiu complex romano-norvegian privind serviciile de asistentă care se furnizează victimelor in cele 2 tari concretizat intr-un raport lansat oficial in România in Noiembrie 2014. Anul 2015 a fost axat pe formarea specialistilor români in Norvegia (vizită de studiu Mai 2015) si in România (training Mai 2015) in vederea imbunătătirii modului de acordare a consilierii si asistentei victimelor. Totodata un manual de training a fost realizat si diseminat in rândul asistentilor sociali, psihologilor din România si din Norvegia. Incepând cu anul 2015 si până la finalul proiectului, promotorul si partenerii săi s-au axat pe acordarea de servicii de asistență socială si juridică victimelor traficului de persoane, un numâr total de 40 cetăteni români beneficiind de servicii de specialitate.
In decursul lunii aprilie 2016 o conferință finală de proiect a avut loc la Bucuresti beneficiind de prezența a 47 reprezentanti români si norvegieni din cadrul institutiilor si organizatiilor non-guvernamentale cu rol activ in lupta impotriva traficului de persoane si asistenta victimelor. Cu prilejul acestui eveniment s-au prezentat rezultatele obtinute pe durata proiectului si s-au purtat discutii in vederea continuării colaborării nationale si transnationale intre sectorul institutional si cel non-guvernamental in vederea acordării serviciilor de asistență in conformitate cu nevoile victimelor traficului de persoane.

Comunicat Final Proiect

Post Details

Category

Tags

Date

April 30, 2016

Author

silvia

Leave a Comment

Recent Comments